Totdat ik jou ontmoette (2/4)

Ontmoeten

Jij die mij totaal begreep, snapte wat ik voelde en begreep wie ik wilde zijn. In het begin was het contact nog wat afstandelijk. Het was voor mij nog erg nieuw om iemand te ontmoeten die mij totaal begreep. Ik hield afstand, omdat ik het wat eng vond.

Op den duur merkte ik, dat mijn manier om met gevoelens om te gaan (het opbouwen van een stevige muur en stoer doen) met jou in de buurt minder werd en dit maakte mij nog angstiger. Maar jij liet je niet makkelijk de deur wijzen. Je kwam af en toe op visite om te laten zien dat je er was en me nog steeds begreep. De muur brokkelde in jouw bijzijn steeds meer af en ik begon me steeds veiliger te voelen. Wanneer je niet in mijn buurt was kon ik de afgebrokkelde stukjes gemakkelijk oprapen en hier de muur weer mee opbouwen. Ik voelde me dan wel sterk, maar merkte dat ik jou steeds meer begon te missen en dat ik zonder jou steeds moeilijker kon functioneren.

Zonder jou verloor ik soms de controle over alles. Ik besloot jou dichter bij me te houden zodat ik het niet alleen hoefde te doen.

Na jaren was je er nog steeds. Maar ons contact was intiemer en je veranderde. Ik vond je eerder wat opdringerig en merkte dat je alles voor me wilde bepalen. Hier had ik geen zin in. Ik wees je een aantal keer de deur, maar jij bleef maar terugkomen. Ik kon ook niemand inschakelen, want ik was zelf degene geweest die jou had aangehaald. Bovendien niemand wist van jouw bestaan af.

Op den duur maakte jouw aanwezigheid me gek. Maar ik was niet sterk genoeg om je van me af te duwen. Jouw wortels hadden zich genesteld in mijn hoofd. Op een avond vond ik iets dat jouw wortels kon doen afsterven. Drugs. Eindelijk bevrijd! Maar na zes maanden begon ik je te toch missen. Waarom had ik je laten gaan? Je zorgde goed voor me, je begreep me en je was er altijd voor me. Deze gedachten waren voeding voor jou. Je wortels groeiden en begonnen zich weer te nestelen in mijn hoofd. We waren weer herenigd.

Dus daar was je weer, sterker dan ooit. Je begon de controle weer over te nemen. Je zei dat ik die controle was verloren en om de controle terug te krijgen moest ik jou op nummer één zetten. Je zou me vertellen wat ik moest doen en als ik naar je zou luisteren zou alles goed komen. Misschien werd ik dan zelfs actrice…..

Onze band werd sterker dan ooit. Jij wist precies wat ik nodig had. Je wist precies hoe ik mijn doelen kon bereiken.
“Om jouw doel te bereiken is het belangrijk om er topfit uit te zien. Dit bereik je door alleen te eten wat ik je zeg en te bewegen en sporten als ik dat zeg. Wat jij zelf wilt is nu niet belangrijk, dat komt nog wel.” Dat is wat je zei.

Lees verder: ‘Eten’

Sommige voeding was uit den boze en als ik ze toch nam moest ik mijn vinger in mijn keel steken. Vervolgens moest ik naar foto’s kijken van de personen die ik wilde zijn en waar ik op wilde lijken. En boos dat je dan werd!

Lees verder: ‘Eten’