Aanmelden

Verwijsbrief

Voor behandeling bij Novarum is een verwijsbrief van je huisarts nodig. Zodra we de verwijsbrief ontvangen hebben, plant de Centrale Aanmelding Arkin, op basis van de informatie in de verwijsbrief en van eventuele eerdere behandelingen, een eerste gesprek met je. Het kan zijn dat wij daarvoor nog wat aanvullende vragen hebben. Een behandelaar neemt dan contact met je op en/of je huisarts of verwijzer. De behandeling wordt door je zorgverzekeraar vergoed.

Als je al een verwijsbrief hebt, vragen wij je deze aan ons te mailen via aanmelden@arkin.nl of op te sturen naar Centrale Aanmelding Arkin, Postbus 75848, 1070 AV Amsterdam.

Heb je nog geen verwijsbrief? Maak dan eerst een afspraak met je huisarts en vraag die om een verwijsbrief naar ons te sturen. Zodra we jouw verwijsbrief binnen hebben, nemen wij telefonisch contact met je op.

Eerst nog overleggen?

Ben je nog niet helemaal zeker? Of vind je de drempel naar behandeling nog te groot, maar weet je dat je hulp nodig hebt? Meld je dan aan voor een gratis eenmalig e-consult en krijg deskundig advies van een behandelaar.

Telefonisch spreekuur

We zijn telefonisch bereikbaar voor mensen met eetproblemen én verwijzers op maandag, dinsdag en donderdag van 11.00 tot 12.00 uur op het nummer 020 – 590 47 10 voor consultatie. Buiten deze tijden of indien in gesprek, kan de vraag gemaild worden naar: informatie@novarum.nl. Je mail wordt zo snel mogelijk beantwoord.

Hoe verloopt een intake bij Novarum?

De intakeprocedure bestaat uit één of twee gesprekken met een psycholoog of een psychotherapeut. Ook wordt tijdens de intakeprocedure een telefonische screening gedaan door een verpleegkundige van Novarum. Tijdens deze screening worden een aantal vragen gesteld over jouw lichamelijke gesteldheid, bijvoorbeeld of je last hebt van een hoge bloeddruk of dat je medicijnen gebruikt.

Afhankelijk van de behandeling waarvoor je in aanmerking komt, volgt er nog een psychiatrisch onderzoek en een lichamelijk onderzoek door een huisarts. Zo verzamelen we informatie op basis waarvan we een gefundeerde keuze kunnen maken voor één van de behandelingen. De intakeprocedure wordt afgesloten met een adviesgesprek, waarin we in overleg met jou bepalen welke behandeling je gaat volgen. Zodra je met de behandeling kunt beginnen nodigen we je telefonisch uit.