Nascholing

Novarum organiseert regelmatig inhoudelijke nascholing op het gebied van eetstoornissen. Hieronder vindt u het aanbod.

Webinar: Hoe herken je een eetstoornis?

23 november 2017 
Webinar over het vroegtijdig herkennen van een eetstoornis.

Een eetstoornis kan lastig te herkennen zijn en wordt vaak verborgen gehouden voor de omgeving. Eetstoornissen kunnen zeer ernstige gevolgen hebben, daarom is het van belang dat signalen vroegtijdig worden herkend. Hoe eerder de eetstoornis wordt herkend, hoe groter de kans op genezing.

Tijdens dit webinar vertellen psychiater Margriet van Leeuwen en Gz-psycholoog Mirte Heringa, beide werkzaam bij Novarum, over hoe je als professional vroegtijdig een eetstoornis kunt herkennen.

Aan bod komt bijvoorbeeld: wat is het verschil tussen een eetstoornis en een gewichtsprobleem, bij welke lichamelijke symptomen kan je denken aan een eetstoornis, de lichamelijke en geestelijke gevolgen van de eetstoornis en wat de gevolgen kunnen zijn van veelvuldig braken.

Ook geven ze tips voor de anamnese, het lichamelijk- en bloedonderzoek en wat indicaties zijn voor een ziekenhuisopname bij een eetstoornis.

Daarnaast wordt er nog uitgebreid ingegaan op het verschil tussen een eetstoornis en een gewichtsprobleem bij ernstig overgewicht (obesitas) en welke behandeling er mogelijk en effectief is bij een obesitas eetstoornis.

Webinar terugkijken: