Arkin in beeld

Wij behandelen mensen met psychiatrische stoornissen en complexe psychische- en verslavingsproblematiek. Arkin is tevens een vooraanstaand opleidingsinstituut en wij verrichten wetenschappelijk onderzoek. Op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg is Arkin één van de grotere instellingen in Nederland.

Ook geven we veelvuldig voorlichting over het gebruik van drugs en drank. De deskundigheid van onze medewerkers richt zich specifiek op het behandelen van meervoudige problematiek en specialistische aandoeningen.

Arkin is geworteld in Amsterdam en draagt met specialistische ggz-kennis en expertise actief bij aan het oplossen van grootstedelijke problemen. Daarom hebben wij een sterke positie in stedelijke ketens en werken wij in en vanuit de wijken intensief samen met de gemeente, de GGD, politie, woningcorporaties en andere organisaties.

Arkin is een overkoepelende stichting die elf merken omvat: Novarum, Jellinek, PuntP, Arkin Jeugd & Gezin, NPI, Mentrum, Roads, Inforsa, Sinai, Arkin BasisGGz en de Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam. Elk merk heeft zijn eigen specialisme(n). Hierdoor kunnen mensen bij Arkin terecht voor al hun behandelingen op het gebied van geestelijke gezondheidszorg.

De merken van Arkin werken nauw samen. Dit betekent minder overdrachtsmomenten en meer integrale behandelplannen. Zeker bij complexe problematiek en meervoudige problematiek is dit een groot voordeel. Het maakt onze zorg efficiënt en doeltreffend. Jaarlijks worden zo’n 30.000 cliënten behandeld.

Bij Arkin werken 3500 betrokken en gedreven professionals die het een uitdaging vinden om in de grote stad te werken. Wij stimuleren onze medewerkers via uitgebreide scholingsprogramma’s zich verder in hun vakgebied te ontwikkelen.

Menu