TOPGGz-keurmerk

Novarum heeft het TOPGGz-keurmerk ontvangen. Zij krijgt dit keurmerk voor de behandeling van eetstoornissen.

Waarom vindt Novarum dit keurmerk belangrijk?

“We zijn erg trots dat we dit keurmerk voor topklinische zorg mogen voeren. Het is een erkenning van onze inspanningen om deze complexe problematiek zo effectief mogelijk te behandelen en zo bij te dragen aan blijvend herstel voor onze cliënten. Het geeft voldoening als we mensen na soms een jarenlange zoektocht, echt duurzaam kunnen helpen. Zoals Linda die jaren kampte met een eetstoornis. Zij vertelde: “De behandeling gaat in hele kleine stapjes. Alles wat ik in de jaren daarvoor probeerde, kwam terug, maar nu in het juiste tempo. En als het een keer misgaat, weet ik hoe ik de draad kan oppakken. Het vertrouwen in mijn eetpatroon is hersteld.” Daar doen we het voor en daar blijven we ons voor inspannen, evenals voor onderzoek en het verspreiden van kennis en kunde.” aldus Elske van den Berg, directeur Behandelzaken van Novarum.

Wat doet de Stichting TOPGGz?

TOPGGz kent het keurmerk toe aan topklinische afdelingen die kunnen aantonen dat zij zeer gespecialiseerde patiëntenzorg combineren met het ontwikkelen van nieuwe behandelmethoden, wetenschappelijk onderzoek en structurele kennisoverdracht. Deze afdelingen (expertisecentra) bieden uitkomst voor patiënten met ernstige, complexe en/of zeldzame aandoeningen, die onvoldoende resultaat hebben van een behandeling in de specialistische (tweedelijns) geestelijke gezondheidszorg.

Aan toekenning van het keurmerk gaat een zeer uitgebreide procedure vooraf, waarin de afdeling wordt getoetst op strenge criteria op het gebied van hoog specialistische en innovatieve patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek, opleiding en onderwijs. De toetsing wordt uitgevoerd door een onafhankelijke, landelijke commissie.

Meer informatie vind je op www.topggz.nl