Behandeling ARFID

Ben je op zoek naar een eetstoornis behandeling? Dan ben je bij Novarum aan het juiste adres. Wij helpen vanuit onze kliniek in Amsterdam mensen met de eetstoornis ARFID*. Welke behandeling voor jou het beste is, hangt af van de ernst en de aard van je eetstoornis.

Samen met jou bepalen we welke eetstoornis behandeling het beste bij jou past. Dit is een individuele behandeling, waarbij je op afspraak langskomt. De behandeling bestaat uit 10 sessies cognitieve gedragstherapie met exposure. De behandeling bestaat uit 10 sessies waarna zal worden geëvalueerd en vervolgens verlengd kan worden met nogmaals 10 sessies.

Exposure

Exposure is een belangrijk onderdeel van de therapie. Dit betekent dat je langzaam leert wennen aan het eten dat je nu vermijdt.

Cognitieve gedragstherapie

Door het bijhouden van eetregistraties zul je meer zicht krijgen op de instandhoudende mechanismen van de eetstoornis. Zo kan het zijn dat je jouw angstige gedachten over eten (´als ik dat eet, kan ik de walging niet verdragen´ / ‘als ik eet kan ik niet slikken’) gaat bespreken en vervangen door beter passende gedachten. Dit heet ‘cognitieve gedragstherapie’. Dit helpt je om eten dat je vermijdt toch te leren eten.

 

*Merkenrechtelijke Benelux aanvraag van CGT-ARFID behandeling