Brief aan ouders met een eetprobleem

Mijn naam is Mignon van Bruggen en ik werk inmiddels 17 jaar met mensen met diverse eetproblemen. Mijn wens en plan is om een boek over en voor ouders te schrijven die zelf een eetprobleem hebben. Ik ben in dienst bij Novarum, het boek schrijf ik echter op persoonlijke titel.

Als basis voor het boek, gebruik ik de interviews die ik ga houden met moeders/vaders die zelf een eetprobleem hebben (gehad) en hier hun medewerking aan willen verlenen.
Mijn boek geeft van binnenuit inzicht wat het betekent om als ouder een eetprobleem te hebben en je niet altijd de ouder kan zijn die je zou willen zijn.
Welke vragen en zorgen heb je als ouder, partner en kind? En hoe verlopen de eetmomenten binnen het gezin?

Bijvoorbeeld; wat vertel ik mijn kind wel of niet over mijn eetprobleem? Wat is de invloed ervan op mijn kind? Ik eet niet mee met het gezin, is dit erg? Als de eetplannen wijzigen raak ik in paniek, hoe ga ik hiermee om? Mijn kind snoept ook stiekem, net als ik, moet ik er wat van zeggen? Ik ben zo prikkelbaar als ik niet kan eten wat ik wil, ik stuur ze dan naar hun kamer, maar dat wil ik eigenlijk niet. Hoe ga ik hier het beste mee om?

Verder beschrijf ik: Welke herhalingspatronen kunnen worden doorgegeven van generatie op generatie t.a.v. omgaan met eten, gewicht, lichaam en uiterlijk? Wat zijn risicofactoren en beschermende factoren voor de kinderen? Tips & adviezen voor thuis. Met dit boek hoop ik, met jouw hulp, bij te dragen aan de herkenning en erkenning van de invloed van eetproblemen op het gezinsleven, aan bewust en aandachtig ouderschap, aan het verstevigen van de onderlinge band en tot slot aan de bescherming van kinderen tegen de invloed van eetproblemen, zodat de kinderen zo gezond en prettig mogelijk kunnen opgroeien.

Dus mijn vraag aan jou is: wil je hieraan meewerken?

  • Heb/had je een eetprobleem en ben je ouder van 1 of meer kinderen en wil je jouw verhaal delen via mijn boek?
  • Graag spreek ik ook de partners en kinderen van ouders met een eetprobleem. Zijn je eventuele partner en kind(eren) ook bereid om in een gesprek hun ervaringen te delen? (Voor kinderen geldt dat ze boven de 4 jaar zijn en ik draag er zorg voor dat het gesprekje aansluit bij hun leeftijd. Ik zal dit altijd eerst met jou/jullie als ouder(s) voorbereiden.)
  • Of ben je boven de 18 en heb je een ouder met een eetprobleem?
  • Woon je in de omgeving van Amsterdam en omstreken?

Je privacy wordt gewaarborgd, over wederzijdse rechten & plichten stellen we op voorhand een contract op. Als je meer informatie wilt of je wilt je aanmelden, neem dan contact op via: E mignon.van.bruggen@gmail.com of T 06-23409441