Artikel in Tijdschrift Gedragstherapie over behandeling van eetstoornissen

Tijdschrift GedragstherapieIn het Tijdschrift Gedragstherapie, Jaargang 50, nr. 2, juni 2017, staat een artikel over de behandelingen van eetstoornissen. Dit artikel is geschreven door Elske van de Berg (manager behandelzaken Novarum), Daniela Schlochtermeier (GZ-psycholoog Novarum), Anneke Goudriaan (bijzonder hoogleraar werkingsmechanismen en behandeling van verslaving Arkin) en Jack Dekker (hoogleraar en hoofd wetenschappelijk onderzoek Arkin).

Novarum is een onderdeel van Arkin. 

Implementatie van cognitive behavioral therapy-enhanced in een regulier behandelcentrum voor eetstoornissen
Behandelingen van eetstoornissen kenmerken zich door een beperkt behandelresultaat en een hoog uitvalpercentage. Cognitive behavioral therapy-enhanced (CBT-E), dat is ontwikkeld door Fairburn en collega’s, laat in meerdere studies een beter behandelresultaat zien dan reguliere CGT, zowel voor anorexia nervosa, voor boulimia nervosa, als voor niet anders omschreven eetstoornissen (ES-NAO). Dit artikel beschrijft de implementatie van het CBT-E-protocol in de ambulante zorg bij Novarum, een behandelcentrum voor eetstoornissen, en het vernieuwde, strikt op CBT-E gebaseerde klinische behandelaanbod.

Lees op de website van het Tijdschrift Gedragstherapie het gehele artikel: Implementatie van cognitive behavioral therapy-enhanced in een regulier behandelcentrum voor eetstoornissen