Deel jouw ervaring

Novarum ziet de mens
achter de stoornis

Afspraak maken

Aanmelden

Heb ik een eetprobleem?

Doe de testNieuws coronavirus

Eetverslaving

Wat is een eetverslaving of eetstoornis?

Men spreekt vaak over eetverslaving. Bij Novarum spreken we liever over een eetstoornis of eetprobleem. Een eetstoornis is een psychiatrische aandoening die je beperkt in je dagelijks leven. Kenmerkend voor eetstoornissen is de grote angst om dik te worden en verstoord eetgedrag.

Een eetstoornis of eetprobleem ontwikkelt zich zo dat iemand uiteindelijk op meerdere punten vastloopt. De stoornis kan zeer ernstige lichamelijke, psychische en sociale gevolgen hebben. Als je een eetstoornis hebt, wordt gespecialiseerde hulpverlening aangeraden, zoals die door ons wordt aangeboden.

Er kan sprake zijn van een eetstoornis als je heel weinig eet om zo min mogelijk calorieën binnen te krijgen. Of als je oncontroleerbare eetbuien hebt die je compenseert door te braken of veel te sporten. Ook (ernstige) obesitas kan een gevolg zijn van een eetstoornis (of eetverslaving).

Behandeling eetstoornis, eetverslaving of eetproblemen

De behandeling van een eetstoornis (eetverslaving) bij Novarum leidt tot het krijgen van een normaal en gezond eetgedrag. Maar ook tot de vergroting van zelfcontrole en een verbetering van het zelfbeeld. Bij Novarum staat centraal dat je weer durft te vertrouwen in je eigen kunnen.

Als je je afvraagt of je een eetstoornis of eetverslaving hebt, dan kun je de online eet-test doen, waarmee je nagaat of er aanwijzingen zijn of je een eetprobleem hebt. Is de uitslag positief? Novarum biedt ondersteuning en hulp bij alle eetproblemen. Je staat er niet alleen voor!

Wel of geen eetstoornis, eetprobleem of eetverslaving? 

Ben je nog niet helemaal zeker of je een eetverslaving of eetstoornis hebt? Of vind je de drempel naar een behandeling nog te groot, maar weet je dat je hulp nodig hebt? Meld je dan aan voor een gratis eenmalig e-consult en krijg deskundig advies van een behandelaar.

Je kunt ook bellen naar ons telefonisch spreekuur voor overleg met een behandelaar. Je kunt ons dinsdag en donderdag tussen 10.00 – 12.00 uur  bereiken op het nummer 020 590 47 10. Op vrijdag zijn we telefonisch niet bereikbaar maar bellen we wel terug.

 

Laat je zien!
ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Novarum - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin