Eetproblemen

Behandeling obesitas

Ben je op zoek naar een behandeling voor Obesitas? Dan ben je bij Novarum aan het juiste adres. Wij helpen vanuit onze kliniek in Amsterdam mensen met obesitas. Welke behandeling voor jou het beste is, hangt af van de ernst en de aard van je eetstoornis. Samen met jou bepalen we welke eetstoornis behandeling het beste bij jou past. Novarum behandelt eetstoornissen met cognitieve gedragstherapie.

Het doel van onze behandeling is:

  • Het opbouwen van een normaal en regelmatig eetpatroon
  • Helder krijgen waardoor en wanneer je overeet
  • Op tijd leren ingrijpen wanneer er een risico is op overeten
  • Haalbaar en blijvend gewichtsverlies (+/- 10 %)
  • Het uitbreiden van het beweegpatroon
  • Het verbeteren van je lichaamsbeeld
  • Het verbeteren van probleemoplossende vaardigheden
  • Het leren omgaan met emoties

Er zijn verschillende behandelvormen mogelijk; van individueel tot groepsbehandeling, van kort- tot langdurend, van 1 keer tot 2 keer in de week of van 1 dag per week of van afspraken in de avonden. De vorm, duur en intensiteit van de behandeling wordt na het eerste gesprek altijd in overleg met jou vastgesteld.

Individuele gesprekken

Ben je achttien jaar of ouder? Heb je een BMI hoger dan 30 en last van eetbuien? Dan is het mogelijk om individuele begeleiding te krijgen van een van onze behandelaren. Je leert hoe je je eetgedrag kunt verbeteren, hoe je eetbuien kunt voorkomen en hoe je je gewicht kunt stabiliseren en eventueel kunt verminderen. Het kan zijn dat daarvoor veranderingen nodig zijn in je activiteiten patroon en leefstijl, die tijdens de individuele begeleiding tegen het licht worden gehouden.

BED-GROEP

De B(eter) E(ten) en D(enken) groep is een groepsbehandeling voor mannen en vrouwen van 18 jaar en ouder met een eetbuistoornis en een BMI hoger dan 27. De behandeling bestaat uit een combinatie van voorlichting over je eetprobleem, voedingsmanagement en gedragstherapie. Je leert hoe je een gezond en regelmatig eet- en beweegpatroon krijgt én behoud. Ook oefen je in deze therapie hoe je irrationele gedachten kunt omzetten in meer realistische denkbeelden. Je zult psychologisch inzicht en evenwicht verwerven.

kinderen met ernstig overgewicht

Voor kinderen met ernstig overgewicht (obesitas) hebben Novarum en Arkin Jeugd & Gezin hun kennis en kunde gebundeld en hebben een specialistisch behandelprogramma ontwikkeld. Het is een individueel behandelaanbod waarbij het kind en ouders/verzorgers samen worden behandeld. Voor ouders/verzorgers wordt er aanvullend op de behandeling een oudercursus aangeboden. Lees verder over dit behandelprogramma.

Menu