Professionele hulp bij obesitas
Heb jij obesitas en herken jij jezelf hierin?
- Je piekert veel over eten en over je gewicht
- Je verbergt voor anderen hoeveel je eet
- Je schaamt je voor je uiterlijk
- Als je de drang voelt om te eten, dan kun je je meestal niet beheersen
- Je vermijdt sociale contacten
- Na een dieet val je vele kilo’s af, maar daarna kom je snel weer op je oude gewicht of wordt nog zwaarder; het jojo-effect
- Je hebt een onregelmatig en/of ongezond eetpatroon. Je eet bijvoorbeeld overdag heel weinig en hebt ’s avonds eetbuien
- Als je je rot voelt, als het gezellig is of als je boos bent vind je dat je het verdiend hebt om te eten
Wat is obesitas?
Obesitas wordt ook wel zwaarlijvigheid genoemd. Mensen met obesitas hebben ernstig overgewicht. Je gewicht heeft een nadelige invloed heeft op je gezondheid en het eet- en beweegpatroon is niet in balans. Mensen met obesitas hebben vaak al veel verschillende pogingen om te lijnen achter de rug.
Je hebt obesitas als de verhouding tussen je lengte en je gewicht, je Body Mass Index (BMI), groter of gelijk is aan 30. Bij een BMI van 40 en hoger wordt gesproken van morbide obesitas. Als je obesitas hebt, heeft dat grote gevolgen voor je lichaam. Ook geestelijk kun je er enorm onder gebukt gaan.
Professionele hulp en behandeling bij obesitas
Ben je 18 jaar of ouder, heb je obesitas of worstel je met je gewicht? Dan kun je voor behandeling bij Novarum terecht. Deze behandeling wordt doorgaans vergoed door je zorgverzekeraar. Er zijn diverse poliklinische behandelingen voor mensen met obesitas; van individueel tot groepsbehandeling, van kort- tot langdurend, van minder intensief naar meer intensief.
De vorm, duur en intensiteit van de behandeling, hangt af van de ernst van je eetprobleem en hoe lang je er al last van hebt. Het kan zijn dat je naast obesitas ook een eetstoornis hebt bijvoorbeeld. Na de intakefase wordt een passende behandeling in overleg met jou vastgesteld.
Afspraak maken!
Wil je nu gezond leven en controle krijgen op je gewicht? Zet dan de eerste stap en maak direct een afspraak door het intakeformulier in te vullen. Zodra we je aanmelding verwerkt hebben, belt een van onze deskundigen je binnen (maximaal) 3 dagen voor een kort telefonisch interview. Daarin bespreken we of Novarum jou goed kan helpen. Zo ja, dan wordt er een afspraak voor een intakegesprek gemaakt. De intake bestaat uit een of twee gesprekken met een psycholoog of psychotherapeut en indien nodig aanvullen onderzoek. In overleg met jou bepalen we daarna welke behandeling voor jou het meest geschikt is. Telefonisch aanmelden kan via: 020 – 590 5555.